Et fem arribar informació relacionada amb consells de seguretat davant d’estafes bancàries i internet de compres online, per tal que ho tinguis present:

1. Mai proporcionis dades bancàries ni dades personals a través del correu electrònic. Si algú demana aquestes dades, assegura’t que els estàs enviant a través d’una pàgina o una web segura.

2. No facis pagaments a través de pàgines web no certificades o directament des de correus electrònics. Evita accedir a enllaços de destí desconegut per evitar ensurts.

3. Canvia de tant en tant les claus d’accés. Una contrasenya segura ha de complir els requisits següents:

• Utilitza contrasenyes diferents per a cadascuna de les teves comptes importants.
• Intenta que la combinació contingui lletres, números, símbols, majúscules i minúscules.
• No utilitzis informació personal o fàcilment deduïble com a contrasenya.
• Assegura’t d’activar totes les opcions de seguretat i recuperació de dades.

4. No responguis als correus electrònics de Spam (missatges no sol·licitats), ja que és la forma en què verifiquen que les adreces de correu i dominis segueixen actius.

5. Evita instal·lar programari de dubtosa procedència. No instal·lis aplicacions des de pàgines desconegudes i confirma sempre l’origen del programari abans d’instal·lar-lo.

Per tal que ho tinguis en compte et fem arribar informació, permanentment actualitzada, d’interès relacionada amb Internet Segura i falsos rumors a la xarxa: