Des de la Unitat Regional de Proximitat i Atenció al Ciutadà de Griona ens informen d’una estafa en què s’han detectat casos a les Terres d’Ebre i que afecta a comerciants, empresaris/es.  L’estafa es produeix a l’hora de contractar anuncis publicitaris en diaris o revistes i té les característiques següents:

· L’estafa consisteix en que un/a home/dona es fa passar per comercial d’un diari o revista conegut/da de la zona i ofereix als comerciants la possibilitat d’anunciar el seu negoci en un espai del rotatiu destinat a la publicitat.

· L’estafador/a fa pagar per avançat els diners que diu que val la publicitat, i els informa que en un breu espai de temps la veuran publicada al diari o revista. Per no aixecar sospites, fins i tot, lliura un rebut en prova del pagament en efectiu.

· Els comerciants s’adonen que han estat víctimes d’una estafa quan han passat varies setmanes sense que es publiqui l’anunci fraudulentament contractat.

Per tot plegat i per tal d’evitar accions com aquesta, la policia de la Generalitat – Mossos d’esquadra ens recorda que cal estar especialment atents a l’hora de contratar qualsevol servei de publicitat en algun mitjà de comunicació.

Davant la sospita d’haver estat víctima d’aquest il·lícit penal, ens emplacen a denunciar i/o comunicar qualsevol cas semblant al descrit, per poder intervenir el més aviat possible.