Us compartim dos tipus d’estafa que s’han detectat, amb relació a furts especialitzats, per tal que en feu difusió i ho tingueu present:

Furts especialitats: “teletubbie” o “mimosin”

Aquests furts són comesos principalment per dones d’entre 20 i 40 anys, les quals s’apropen a persones grans, especialment als homes, amb l’excusa d’aconseguir una signatura (i demanar el DNI, per així poder veure què porten a la bossa de mà), demanar informació o fer-se passar per la filla d’alguna veïna o conegut. Aprofiten el moment per observar quins objectes de valor porten. Tot seguit poden abraçar-los, o fer propostes de caràcter sexual, per posar a la persona nerviosa i poder sostreure joies, carteres, rellotges o qualsevol altre objecte de valor que els hagi cridat l’atenció.

Víctimes potencials:

Qualsevol persona pot ser víctima d’aquest tipus de furt, però les persones grans que es troben soles a la via pública i que puguin mostrar un alt poder adquisitiu, serien els objectius principals

Es recomana:

  • Evitar l’ostentació de rellotges, joies de valor o grans quantitats de diners.
  • Tenir present que aquestes noies solen arribar en transport públic però que d’altres vegades arriben amb cotxe, restant el conductor a dins per garantir una fugida ràpida.

Estafa del retrovisor trencat

Aquesta modalitat d’estafa consisteix en fer creure a la víctima que ha tingut un accident i que ha trencat el retrovisor del vehicle de l’estafador, que acostuma a ser de matrícula estrangera i normalment francesa. Per solucionar l’accident, l’estafador fa creure a la víctima que està trucant a la seva companyia i li passa el telèfon per tal que es posin d’acord.

La trucada és falsa i l’operadora li fa creure a la víctima que tenir un accident amb un vehicle estranger és molt car i que li pot costar fins a 1200€. Per aquesta raó és millor pagar el retrovisor i evitar-se la factura. En ocasions també informen a la víctima que més endavant es posin en contacte amb la seva asseguradora per tal que els retornin el preu del retrovisor.

Els llocs on acostumen a fer aquest tipus d’estafes són: aparcaments de grans centres comercials, en algun vial estret o a prop d’un semàfor.

Víctimes potencials:

Qualsevol persona pot ser víctima d’aquest tipus d’estafa, però les persones grans que condueixen serien l’objectiu principal.

Es recomana:

  • Si es té un accident de trànsit, demanar suport policial trucant al 112.
  • La víctima hauria de trucar sempre a la seva companyia asseguradora per saber quins passos ha de seguir.